Onze toonzalen blijven open tijdens de werken.

Terug naar veelgestelde vragen

Onderhoud

 • Hoe onderhoud ik mijn leder?

  Indien je een meubel hebt aangekocht dat is uitgevoerd in leder of lederlook raden wij jou onderstaande onderhoudstips aan:

  • Wrijf je meubel wekelijks af met een vochtige (niet kletsnatte!) doek. Dit is niet enkel om het stof af te nemen, maar vooral om het leder te hydrateren.
  • Wrijf je meubel maandelijks in met een sopje van water en opgeloste Marseille vlokken. Dit heeft een reinigend effect op jouw meubel.
  • Wrijf je meubelen halfjaarlijks in met leder- of lederlookproduct aangekocht in één van onze filialen. Hierdoor wordt je leder gehydrateerd en gereinigd en behoudt het zijn natuurlijke look.

  Indien deze onderhoudstips niet ter harte worden genomen en dit wordt vastgesteld door een leder-service-dienst, dan kan dit implicaties hebben op jouw service dossier.

  Dankzij de Protexx beschermingsproducten kan je genieten van een aanvullende jarenlange service en garantie op je bekledingen (zowel leder, lederlook als stof). Vraag er dus zeker naar in onze toonzalen. 

 • Hoe onderhoud ik mijn textiel?

  Vuildeeltjes, kruimels, zand of andere kleine stofdeeltjes op meubelbekleding zijn vrijwel onzichtbaar maar kunnen de stoffen bekleding erg beschadigen.

  Wij raden je dan ook aan jouw zitmeubel tweewekelijks tot wekelijks (afhankelijk van de intensiteit van gebruik) te stofzuigen op de laagste stand. Dit steeds met de vleug mee (d.i. je strijkt de opstaande haartjes plat) en gebruikmakend van het correcte, stompe opzetstuk.

  Dankzij de Protexx beschermingsproducten kan je genieten van een aanvullende jarenlange service en garantie op jouw bekledingen (zowel leder, lederlook als stof). Vraag er dus zeker naar in onze toonzalen.

 • Hoe onderhoud ik mijn meubelen?

  Bij het onderhoud van je meubelen moet je steeds de onderhoudsvoorschriften per materiaalsoort volgen. Hiervoor contacteer je best onze dienst na verkoop. Dit kan via onze website of door een e-mail te sturen naar services@vandermeeren.be.

 • Wat bij vlekken?

  Bij het behandelen van specifieke, uitgesproken vlekken moet je steeds de onderhoudsvoorschriften per type bekleding volgen. Hiervoor contacteer je best onze dienst na verkoop. Dit kan via onze website of door een e-mail te sturen naar services@vandermeeren.be.

Wil je graag op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en promoties van Vandermeeren? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief!